36 ezer munkavállalóját függeszti fel a British Airways

A brit nemzeti légitársaság megegyezett a Unite szakszervezettel, hogy teljes állományának 80%-át ideiglenesen felfüggeszti – az intézkedés a pilótákat, a légiutas-kísérőket, a szerelőket, a földi kiszolgáló személyzetet és az irodai alkalmazottakat egyaránt érinti. 

A dolgozókat nem bocsátják el, de a koronavírus-járvány miatt összeomlott a légiközlekedési szektor, a legtöbb légitársaság a járatainak 90-100%-át felfüggesztette, a repülőgép flották túlnyomó részét pedig a földön tartják. A British Airways ezen a héten állította le összes járatát a London Gatwick repülőtérről.

A légiközlekedési szektor az Air Transport Action Group összesítése szerint mintegy 65 millió embernek ad munkát, akik jövője igencsak bizonytalan, állami mentőcsomagok nélkül ugyanis sok légitársaság nem tudja biztosítani további működését több hónap leállás után.

A teljes cikk a CNBC oldalán, angol nyelven elérhető.

Tovább olvasom →

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »