A Mastercard is kiszállt a facebook Libra-projektjéből

Fogyatkoznak a Facebook által korábban bejelentett kriptovaluta, a Libra támogatói, miután az Ebay és a Stripe után pénteken a Mastercard is bejelentette, hogy a továbbiakban nem vesz részt a Libra bevezetésének előkészítésében.

A legnagyobb amerikai internetes fizetéseket bonyolító oldal, a Paypal a múlt héten jelentette be, hogy kiszáll a Librából. Az Ebay azt írta, hogy nagyon tisztelik a Libra elképzelését, de a továbbiakban nem vesznek részt az előkészítést folytató szervezet tevékenységében. Az Ebay és a Stripe kiválását a Libra Szövetség is megerősítette. A Mastercard kiválását a The Wall Street Journal írta meg.

A korábban bejelentett Librával a Facebook célja az, hogy 2020 júniusában, a többi résztvevő céggel közösen egy globális kriptovalutát hozzanak létre, ám a terv több ország ellenállásába ütközött, akik szabályozóként egyáltalán nem fogadták kitörő örömmel a tisztázatlan monetáris szabályozói háttérrel működő, globális alternatív fizetőeszköz gondolatát.

Németország és Franciaország a múlt hónapban bejelentette, hogy nem fogják megengedni, hogy a Libra működni kezdjen az egységes európai pénzügyi piacon.

  • Előzmények:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »