Sorra csődöt jelentenek a Thomas Cook leányvállalatai is

Csődöt jelentett szerdán a Thomas Cook brit utaztatási cég osztrák, lengyel és német leányvállalata.

Az osztrák Thomas Cook Austria és a német Thomas Cook GmbH egyaránt még szerdán beadja a szükséges dokumentumokat az illetékes bíróságoknak. A leányvállalatok azzal számolnak, hogy csődbiztost állítanak a vállalatok élére, akinek segítségével átalakítják működésüket, így a jövőben önálló cégként működhetnek majd.

A Thomas Cook lengyelországi leánycége, a Neckermann Polska szintén szerdán jelentett csődöt, és azonnal támogatást kért a varsói kormánytól, hogy segítsen hazahozni a külföldön rekedt mintegy 3600 utasát.

Az anyavállalat hétfőn közölte, hogy csődöt jelent és azonnali hatállyal beszünteti tevékenységét. Az 1841-ben alapított, világszerte 22 ezer embert foglalkoztató vállalkozás hónapok óta pénzügyi nehézségekkel küzdött; a március 31-én zárult fél évről 1,5 milliárd font adózás előtti veszteséget jelentett.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters/TASZSZ

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »