Olaszországban terjeszkedik a Huawei

Milliárdos beruházással háromezer munkahelyet teremt Olaszországban a Huawei.

Az elkövetkező három évben 3,1 milliárd dolláros beruházással ezer munkahelyet teremt Olaszországban a kínai Huawei Technologies mobil távközlési hálózati berendezés- és készülékgyártó vállalat. A 3,1 milliárd dollárból 1,9 milliárdot beszállítói beszerzésekre, 1,2 milliárdot marketingre, 52 millió dollárt pedig kutatás-fejlesztésre fordítanak.

Thomas Miao, a Huawei Italia vezérigazgatója által hétfőn Milánóban tett bejelentés szerint a cég beruházásának köszönhetően beszállító partnereinél további kétezer munkahely létesül. Újságírói kérdésre a cégvezető megerősítette azt is, hogy a Huawei ezer munkahelyet számol fel az Egyesült Államokban.

A Huawei Technologies már tizenöt éve jelen van az olasz piacon. A beruházással a vállalat elsősorban az olasz állam számára kívánja “áttekinthetővé, hatékonnyá és tisztességessé” tenni az ötödik generációs mobil hálózati fejlesztéseket – közölte Miao.

Az olasz államnak ugyanis törvényes “aranyszabály” (golden power) biztosít beavatkozási jogot a magánszektorban nemzetbiztonsági és honvédelmi érdekek védelmében. Elmondta: a Huawei minden piaci szereplőre az aranyszabály egyenlő mértékű alkalmazását szorgalmazza a távközlési fejlesztési projektekben, legyen szó akár európai, akár Európán kívüli vállalatról. “Ez felettébb fontos lenne az 5G technológia semlegességének a biztosításához” – fogalmazott.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/APA/Reuters/ANSA

Friss hírek

Az EU is kezdi unni az iraki menekültek buszoztatását

Az Európai Unió külügyi szolgálata bekérette Fehéroroszország brüsszeli képviseletének ideiglenes vezetőjét, hogy felszólítsa Minszket arra, ne használja a litván határhoz érkező (Litvánia szerint inkább szállított) migránsokat eszközként politikai céljai elérésére - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Read More »