A Lufthansa átalakítási tervet jelentett be az Eurowings és a Brussels Airlines számára

Új stratégia szerint folytatja az Eurowings diszkont légitársaság, valamint a Brussels Airlines fejlesztését a tulajdonos Lufthansa-csoport, amely emellett újabb kiadácsökkentést jelentett be minden légitársaságánál.

A légitársaság honlapján közölte, hogy az új stratégia részeként az Eurowings kizárólag az Európán belüli, úgynevezett point-to-point járatokat üzemelteti, most meglévő hosszútávú járatait a Lufthansa-csoport hálózatos légitársaságai veszik majd át.

Ezzel egyidejűleg az Eurowings kivezeti a flottából az Air Berlintől megörökölt Boeing 737-eseket és Bombardier Q400-asokat, és csak az Airbus A320-as családba tartozó típusokkal fog repülni. Mindezek mellett további 15 százalékos költségcsökkentés várható a cégnél 2022-re.

A Lufthansa-csoport a Brussels Airlines stratégiáját is átgondolta: korábbi szándékaival ellentétben már nem a Eurowingsbe integrálásra, hanem a hálózatos légitársaságokkal való szorosabb együttműködésre koncentrálnak. Részleteket a cég a harmadik negyedévben tesz közzé. Emellett ennél a társaságnál is számítani lehet további 1-2 százalékos költségcsökkentésre, illetve az értékesítési rendszer modernizálására is.

A német légitársasági csoport egyúttal döntött arról is, hogy a fenntarthatóság miatt a jövőben a nyereség 20-40 százalékát fogja osztalékként kifizetni.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »