Kurz lehet, hogy ismét koalícióra lépne az FPÖ-vel

Sebastian Kurz volt osztrák kancellár, az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke nem zárta ki, hogy a választásokat követően pártja ismét koalícióra lépjen az Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ).

„Meglátjuk, hogy az FPÖ-nek melyik szárnya érvényesül majd” – mondta a volt kancellár hétfőn az Ö3 rádiónak adott interjújában, hozzátéve: jelenleg úgy érzi, hogy a szabadságpárt egyes szárnyai nem vonták le a tanulságot a közelmúlt eseményeiből.

Elmondása szerint Kurz az „Ibiza-botrány” kirobbanása óta egyszer beszélt telefonon a volt alkancellárral, a szabadságpárt lemondott elnökével, Heinz-Christian Strachéval.

„Nem tanácsolnám neki, hogy visszatérjen a politikába, de ez nem az én döntésem” – jelentette ki az ex-kancellár a rádióinterjúban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Közben Kurz pártja már a kampányra készül, hétfőn mutatták be ugyanis a néppárt elképzelését a gondozási rendszer reformjáról. Eszerint kormányra kerülésük esetén úgynevezett gondozási biztosítást vezetnének be, amely a beteg- vagy a balesetbiztosítás mintájára működne. Ígéretük szerint Bécs minden kerületében létesítenének egy-egy központot a gondozásra szorulók és hozzátartozóik számára, továbbá forródrótot is létrehoznának.

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »