Növelte féléves veszteségét az Easyjet

Jelentősen romlott az easyJet pénzügyi eredménye a március 31-ével végződött első pénzügyi félévben az előző évi első féléves adathoz viszonyítva. 272 millió font adózás előtti veszteséggel zárt a légitársaság.

Az easyJet honlapján pénteken közölt eredménykimutatás szerint a bevételek 2,4 százalékkal 2,4 milliárd fontra emelkedtek, ugyanakkor a költségszint a 14 százalékkal megugró kerozinszámla miatt 6 százalékkal, 2,6 milliárd fontra nőtt.

A társaság csak adózás előtti eredményt közölt, amely a tavalyi 68 millió fontos veszteség után az idén 272 millió font veszteséget tett ki.

Az október végétől március végéig tartó időszakban az easyJet 13,3 százalékkal 41,6 millióra növelte utasforgalmát, a járatok kihasználtsága azonban a túlkapacitás miatt 1 százalékponttal 90,1 százalékra csökkent.

Johan Lundgren vezérigazgató azt írta, az eredmények megegyeznek a várakozásokkal, az easyJet legfontosabb feladata jelenleg a költségek kontroll alatt tartása. Az előzetes foglalási adatok a második fél évre 3 százalékponttal alacsonyabbak, mint egy évvel korábban, és az előző évhez képest az egy utasülésre jutó bevételek is jelentősen visszaestek, 2018 első pénzügyi félévében ez az adat 54,10 font volt, míg jelenleg csak 50,71 font.

Mindezek ellenére a társaság egyelőre nem változtatott év végi kilátásain.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / easyJet

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »