Nagyon jól megy a Lidl anyavállalatának

Százmilliárd eurónál magasabb forgalmi rekordot ért el tavaly a Lidl áruházlánc anyavállalata, a Schwarz csoport.

A Lidl és Kaufland áruházláncok anyavállalata, a Schwarz csoport a hétfőn közzétett mérlegbeszámolója szerint 104,3 milliárd euró, a 2017-es 96,9 milliárd eurónál 7,4 százalékkal magasabb értékesítési árbevételt ért el tavaly. A konszern forgalma öt év alatt 31,4 százalékkal nőtt és az idén lépte át első alkalommal a 100 milliárd eurós határt.

A 2018-as forgalomhoz a Lidl áruházlánc 81,2 milliárd euróval, a Kaufland 22,6 milliárd euróval járult hozzá. Előbbi 8,8 százalékkal, utóbbi pedig 1,6 százalékkal növelte forgalmát tavaly.

A forgalom kétharmadát Németországon kívül termelte ki a csoport, 67,3 milliárd eurót, 9,1 százalékkal magasabbat az előző évinél. Németországban a Lidl és a Kaufland együttes forgalma 30 milliárd euró volt, 5,1 százalékkal magasabb a 2017-esnél.

A csoport már harminc országban tevékenykedik, Európa mellett még az Egyesült Államokban és Ausztráliában. Tavaly a Lidl megjelenésével Szerbiával bővült a csoport működési területe.

A csoport az online kiskereskedelmi üzlettel is nagy növekedést ért el. A Lidl Digital Németországgal együtt hat országban tevékenykedik és 12 millió ügyféllel rendelkezik.

A Schwarz csoport 7,5 milliárd eurót, az előző évivel közel megegyező összeget fordított eszközberuházásokra tavaly, túlnyomórészt új üzletek létesítésére valamint meglévő üzletek felújítására. A csoport 12 100 Lidl és 1300 Kaufland üzlettel rendelkezik. Az üzletek száma 2018-ban 400-zal bővült, az alkalmazottak száma 406 ezerről 429 ezerre emelkedett.

A Schwarz csoport az idei évre a tavalyival közel megegyező eredményt vár és beruházásait is hasonló nagyságrendben tervezi.

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »