Megkezdődtek a tárgyalások a két német nagybank egyesüléséről

A Deutsche Bank igazgatótanácsa jóváhagyta, hogy kezdjenek előzetes tárgyalásokat a rivális Commerzbankkal történő összeolvadásról.

A hírről erről először a Welt am Sonntag című német lap számolt be, majd egy forrás megerősítette a Reuters hírügynökségnek. Úgy tudni, hogy a közel két hete született felhatalmazás óta az első szűk körű kapcsolatfelvétel már meg is történt a két bank szakértői között, de a Reutersnek erről nyilatkozó forrás rámutatott arra, hogy a tárgyalások még nagyon a kezdeti stádiumban vannak. A Deutsche Bank és a Commerzbank szóvivői nem kívánták kommentálni az értesülést.

A két bank egyesülésének ötlete nem újkeletű. A Deutsche Bank 2016-ban már folytatott egyeztetést a Commerzbankkal az egyesülésről, akkor azonban úgy döntöttek, hogy először mindenki a maga háza táján befejezi a már zajló szerkezetátalakítást és csak azután térnek vissza a kérdésre.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Egyesülhet a két legnagyobb német bank

Zsinórban a harmadik évet zárta veszteséggel a Deutsche Bank

Az utóbbi hónapokban azonban ismét felerősödtek az egyesüléssel kapcsolatos várakozások, különösen azután, hogy Olaf Scholz német pénzügyminiszter azt mondta, hogy nem utasítaná el a két pénzintézet összeolvadását. A német kormánynak jelenleg még 15 százaléknyi részesedése van a Commerzbankban, amely komoly támogatást kapott az államtól a pénzügyi válság idején.

„Jó hátszelet” biztosít a tervezett egyesülésnek az is, hogy egy jól értesült forrás szerint a Cerberus Capital Management amerikai befektetési alap, amelynek mindkét német bankban jelentős részesedése van, kész beleegyezni az összeolvadásba.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »