Berlin több pénzt fektetne az elektromos autók gyártásába

A német járműiparnak rengeteg pénzt kell befektetnie az elektromos autók gyártásába és az akkumulátorok fejlesztésébe, mert csak így maradhat versenyképes az ágazat – vélte a német gazdasági miniszter.

Peter Altmaier a Bild című német lap hétfői számában arról beszélt, hogy az elektromos autótechnológiába történő befektetés összege „milliárdokban számolva kétszámjegyű kell hogy legyen”. A miniszter egyben értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az ágazati cégek miért hezitáltak ilyen sokáig.

A szakminiszter azt mondta, hogy sokat kell költeni az elektromos járművek akkumulátorainak a fejlesztésére is, ami – véleménye szerint – jócskán megtérülő befektetés, mert „az elektromos autók elterjedésével az akkumulátorok értékesítése sok pénzt hoz majd a konyhára”.

Az új német koalíciós kormány azt tervezi, hogy adókedvezménnyel élénkíti az elektromos autóvásárlást és mintegy 100 ezer új töltőállomást hoz létre országszerte.

A gazdasági miniszter azt mondta, hogy legalább a Teslához hasonló, de annál olcsóbb autót kell kifejleszteniük a német gyártóknak. A cégeknek ezen felül a vezető nélküli autók működtetéséhez szükséges technológia kidolgozására is nagy hangsúlyt kell fektetniük. „Az első biztonságos önvezető autónak német technológiával kell működnie” – jegyezte meg Peter Altmaier.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »