Akadozik a Tesla Model 3 értékesítése

A negyedik negyedévben is a tervezettnél kevesebb Model 3 autót szállított le megrendelőinek az elektromos autókat gyártó Tesla.

A Tesla szerdai amerikai tőzsdezárás után kiadott közleménye szerint a negyedik negyedévben a Model 3 típusból 1550 került a megrendelőkhöz. A gyártási volument a vállalat eredetileg heti 5 ezerre tervezte felfuttatni 2017 végére. A szerda esti közlemény szerint azonban ezt a szintet legkorábban 2018 közepén fogja tudni elérni.

negyedik negyedévben a Tesla összesen 29 870 elektromos autót értékesített, 27 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A Model S típusból 15 200, a Model X típusból pedig 13 120 került tulajdonosához. A legyártott autók száma 24 565 volt a negyedik negyedévben, ebből 2425 volt Model 3.

A Tesla részvénye két százalékkal gyengült a tőzsdén kívüli forgalomban csütörtökre virradóra. A részvény árfolyama egy év alatt közel ötven százalékkal emelkedett.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »