Tovább duzzadt a Netflix tábora

Az elemzői várakozásokra jócskán rácáfoló második negyedéves előfizetői és bevételi adatokat tett közzé a hétfői tőzsdei zárás után a Netflix Inc. internetes műsorszóró társaság, ami részvényének több mint tíz százalékos erősödéséhez vezetett a tőzsdén kívüli kereskedelemben.

A Netflix a második negyedévben 5,2 millióval növelte előfizetőinek számát, a külföldi előfizetőké első alkalommal lépte túl az Egyesült Államokbeli előfizetői bázist. A negyedév végén a Netflix külföldön 52,03 millió, az Egyesült Államokban 51,92 millió, összesen 104 millió előfizetővel rendelkezett. A harmadik negyedév végére 108,35 milliós előfizetői számot vár a Netflix.

A Netflix a második negyedévben külföldön 4,14 millióval, az Egyesült Államokban 1,07 millióval növelte előfizetői számát. Elemzők az előfizetői szám 3,2 milliós növekedését várták, ebből 2,59 milliót külföldön és 631 ezret belföldön.

A Netflix a második negyedévben 32,3 százalékkal 2,79 milliárd dollárra növelte bevételét, nettó nyeresége pedig 65,6 millió dollár, részvényenként 15 cent lett, szemben az egy évvel korábbi 40,8 millió dollárral, részvényenként 9 centtel. Elemzők részvényenként 16 centet jeleztek előre az idei második negyedévre.

A Netflix az idén hatmilliárd dollárt tervez tartalom előállításra fordítani, főként hitelből, az előfizetők számának növelése érdekében – jelentette be Reed Hastings vezérigazgató.

Kapcsolódó cikkünk: Nemsokára külföldön is elérhetjük otthon előfizetett online tartalmainkat

Forrás: MTI/Reuters/dpa

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »