Még mindig hisz a dízelmotorban a BMW

A BMW AG autógyár 2021-ig három nagyberuházás keretében bővíti és fejleszti legnagyobb motorgyárát az ausztriai Steyrben.

A BMW összesen 340 millió eurót fordít a felső-ausztriai Steyrben működő motorgyárának a fejlesztésére. A dízelmotorok továbbfejlesztésével foglalkozó központ létesítésére 100 millió eurót fordít a BMW, a motorokat összeszerelő gyártósorokat 180 millió eurós, a főtengelyeket készítő gyártósorokat pedig 63 millió eurós beruházással fejleszti az autógyár.

„Még nagyon hosszú ideig fogunk magasan fejlett belsőégésű motorokat gyártani és használni” – jelentette ki Gerhard Wölfel, a BMW Motoren GmbH Steyr vezérigazgatója.

A BMW konszern legnagyobb motorgyára 2016-ban termelési rekordot ért el 1,3 millió dízel- és benzinmotor előállításával. Az üzemben tavaly 860 ezer dízelmotort és 390 ezer benzinmotort állítottak elő több százféle kivitelben. A 35 éves múltra visszatekintő üzembe már több mint hat milliárd eurót invesztált a BMW.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/APA

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »