Venezuela egyre több olajat exportál az USA-ba, nincs más bevételi forrása

A Venezuela és az Egyesült Államok közötti külkereskedelmi forgalom értéke 4,7 milliárd dollár volt az idei első három hónapban, ami 44,75 százalék növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest – áll a venezuelai-amerikai kereskedelmi kamara (VenAmCham) jelentésében.

A szervezet adatai szerint a március végével záródott három hónapban Venezuela kivitelének az értéke az Egyesült Államokba éves összevetésben 87,3 százalékkal 3,652 milliárd dollárra ugrott. A negyedévben a venezuelai exportbevétel 95,33 százaléka az olajeladásból származott. Venezuela a három hónapban napi átlagban 710 ezer hordó kőolaj exportált az Egyesült Államokba.

Az idei első negyedévben az Egyesült Államokból származó venezuelai import viszont 17,96 százalékkal csaknem 1 milliárd dollárra esett, ami visszaigazolja a venezuelai kormány azon törekvését, hogy államadósságát gazdaságának katastrofális helyzete mellett is mindenképpen törleszteni kívánja – akár azon az áron is, hogy az élelmiszerek és egyéb alapvető áruk importját erőteljesen visszaszorítja és ezzel további társadalmi elégedetlenséget vált ki.

Venezuela inkább a lakosságát éhezteti, mint hogy csődöt jelentsen

Putyin érdekkörébe kerülhet Venezuela

Venezuela és az Egyesült Államok 2010-ben nyitott kölcsönösen diplomáciai képviseletet egymás országában, amelyeknek az élére azonban egyikük sem állított nagykövetet. Venezuela legfontosabb kereskedelmi partnere az Egyesült Államok.

Forrás: MTI/Kitekintő

Friss hírek

www.oxfordcorner.hu

Miért éri meg nyelvkönyvekre költeni? (x)

Bár az emberek pénzügyi helyzete manapság kevés úgymond felesleges dolog megvételét teszi lehetővé, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy Gárdonyi Géza gondolatai lebegjenek a szemünk előtt: a könyvekre költött pénz elsőre úgy tűnik, ablakon kidobott pénz, holott pont olyanok, mint a vetőmag.

Read More »