Továbbra is brutális veszteségeket termel a Tesla

A Tesla amerikai járműgyártó vesztesége az első negyedévben 330 millió dollár volt, 17 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, elsősorban az új, Model 3 típus bevezetésével kapcsolatos kiadásnövekedés miatt.

A március végével záródott három hónapban a cég egyszeri tételek nélküli adózott vesztesége 1,33 dollár lett, nagyobb a szakértők által várt 1,23 dollárnál.

A Tesla bevétele azonban a negyedévben több mint a duplájára nőtt, 2,7 milliárd dollárt tett ki az egy évvel korábbi 1,15 milliárd dollár után, részben annak a hatására, hogy növelte járműeladását.

Elemzők szerint a cég a jövő egyik vezető autógyártója lehet. Ez a várakozás felhajtja a Tesla árfolyamát, aminek a hatására mára a legértékesebb amerikai járműgyártóvá vált, miután áprilisban lekörözte az addig listavezető General Motors-t (GM) is a piaci tőkeértéke alapján. A 14 éve működő Tesla piaci értéke 50,6 milliárd dollár, annak ellenére, hogy a cég még egyszer sem zárt évet nyereséggel.

Szakértők szerint az idei év a vízválasztó, amikor a Tesla egy szűk piaci szegmens keresletét kielégítő autógyártóból tömegautó-gyártóvá válik, amit a második félévben megjelenő Model 3 szedánnal érne el.

Ez az elektromos autó mintegy 35 ezer dollárba kerül majd, és 350 kilométert lesz képes megtenni egy feltöltéssel. A Model 3 a GM Bolt típusával verseng. A Kaliforniában már forgalomba került 37,5 ezer dollárba kerülő Bolt hatótávja 346 kilométer.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/AP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »