A VW Truck & Bus mostantól hozzáfér az észak-amerikai piachoz

Megkapta az illetékes hatóságok jóváhagyását a Volkswagen Truck & Bus GmbH és az egyesült államokbeli, haszonjárműveket gyártó Navistar International Corporation között kötött stratégiai szövetség – tájékoztatta a Volkswagen konszern márkáit Magyarországon képviselő Porsche Hungaria az MTI-t pénteken közleményben.

A Volkswagen Truck & Bus – amely magába foglalja a MAN-t, a Scaniát, a Volswagen Caminhoes e Onibust, illetve a RIO márkákat – 16,6 százalékos részesedést szerzett a Navistarban. A részvényekért egyenként 15,76 dolláros árat, összesen 256 millió dollár fizetett.

Az együttműködés elsősorban a technikai alkotóelemek és a beszerzések területén jelentkezik. A partnerek már létrehozták a   Global Truck & Bus Procurement LLC beszerzési közös vállalkozást, amely azonnal megkezdi működését. A beszerzési láncolatban kialakított együttműködés jelentőségét az adja, hogy a szövetség mindkét tagja profitálhat a költségek csökkentésből és a nagyobb méretek jelentette gazdasági előnyökből – jelezték a közleményben.

Andreas Renscler, a Volkswagen Truck & Bus vezérigazgatója szerint a partnerség mindkét felet erősebb pozícióba segíti a jövőben. A stratégiai szövetség által a Volkswagen Truck & Bus hozzáfér a rendkívül fontos észak-amerikai piachoz. A Navistarnak ugyanakkor lehetősége lesz, hogy a jövőben profitáljon a Volkswagen Truck & Bus fejlett hajtáslánc technológiáiból.

A Volkswagen Truck & Bus számára a partnerség jelentősebb  darabszám-emelést is hozhat a gyártásban, mivel az együttműködési lehetőségeket az önvezető járművek, az alternatív üzemanyag technológiák és az összekapcsolhatóság területein is megvizsgálják.

  • Korábbi hírek a Vállalat rovatból:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »