Még nyitott kérdés a ThyssenKrupp és a Tata Steel fúziója

A ThyssenKrupp német acélipari konszernnek nem áll szándékában elsietni a fúziót az indiai Tata Steel konszernnel – idézi a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) lap a német nagyvállalat vezérigazgatóját.

„Az, hogy egyáltalán sor kerül-e a fúzióra és ha igen mikor, még nyitott kérdés” – szögezte le Heinrich Hiesinger vezérigazgató. „Tisztában vagyunk a konszolidáció stratégiai szükségszerűségével, de azzal is, hogy felelősségteljesen kell eljárnunk és a ThyssenKrupp számára a legjobb megoldást kell megtalálnunk” – mondta.

A két vállalat között már hónapok óta folynak az egyeztetések egy lehetséges fúzióról.

A vezérigazgató a lapnak megerősítette, hogy a ThyssenKrupp egy esetleges fúziótól függetlenül is acélipari üzletága átalakítására készül. „Egy, az acélipari üzletág jövőjét garantáló megoldás kidolgozása időigényes feladat. Nem tétlenkedhetünk” – mondta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy az acélipari üzletág vezetője Andreas Goss az idén tavasszal mutatja be az európai acélipari üzletág átalakítására kidolgozott koncepciót.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »