Elektromos gyorstöltőállomás-hálózatot létesítenek a német autógyárak

A nagy német autógyártó vállalatok és a Ford szándéknyilatkozatot írtak alá elektromos autók elterjedésének elősegítése érdekében gyorstöltőállomások kifejlesztéséről és telepítéséről.

A Daimler, a BMW, a Volkswagen konszern, valamint leányvállalatai, az Audi és a Porsche, illetve az amerikai Ford a közös projekt első fázisában 400 gyorstöltőállomást létesít a főbb európai közlekedési folyosók mentén. Az évtized végére pedig a töltőállomások száma már több ezerre rúg majd.

Az autógyártók töltőállomás-létesítési együttműködése párhuzamosan zajlik majd Alexander Dobrindt német szövetségi közlekedési miniszter elektromos mobilitási fejlesztési programjával, ami szintén 400 gyorstöltőállomás létesítését irányozza elő német autópálya pihenőhelyeken. A töltési infrastruktúra fejlesztésére a német szövetségi költségvetés 2020-ig 300 millió eurót irányoz elő, és ennek kétharmadát gyorstöltőállomások létesítésére.

Az elektromos autózás úttörője, az amerikai Tesla már több mint hétszáz gyorstöltőállomást létesített ötezer csatlakozási ponttal Tesla autók tulajdonosai számára szerte Európában. A Tesla autók töltése jelenleg ingyenes, ez azonban januártól az új ügyfelek számára már nem lesz így.

A német autógyárak együttműködésében létesülő töltőállomások áramdíjáról még nem született megállapodás az áramszolgáltató vállalatokkal. Az mindenesetre nagyon valószínűtlennek tűnik, hogy ingyenes lenne. A német autógyárak töltőállomásai a CCS (Combined Charging System) csatlakozási szabványt alkalmazzák és 350 kilowatt teljesítménnyel rendelkeznek majd, ami néhány perc alatt lehetővé teszi az autók akkumulátorainak feltöltését 80 százalékra. Összehasonlításképpen háztartási hálózati csatlakozóról egy elektromos autó akkumulátorainak feltöltése hét-nyolc órát is igénybe vehet.

Az együttműködés és a töltőállomások üzemeltetésének szervezeti formájáról még nem született megállapodás, de a Daimler közleménye szerint a tervezett közös vállalat nyitva áll új tagok előtt is.

Az összefogás az elektromos autók elterjedésének az elősegítését szolgálja, amit a magas ár mellett leginkább a töltési infrastruktúra hiányosságai akadályoznak. Az elektromos autók vásárlására az idei évtől Németországban igényelhető 4000 eurós támogatás még nem igazán lendítette fel a forgalmat. Az illetékes szövetségi hivatalhoz mindössze 5800 kérelem érkezett be.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Piaci körkép: fontos pert vesztett a Bayer

A vegyes ázsiai kereskedés után Európában sincs egyértelmű irány a tőzsdéken a hét első napján. A Bayer mínuszban forog ma, miután egy amerikai szövetségi bíróság a cég fellebbezését elutasítva fenntartotta ítéletét egy Roundup perben.

Read More »