Dimon: Rendben lesz a Deutsche Bank

A Deutsche Bank német hitelezőóriásnak képesnek kell lennie arra, hogy átvészelje a problémákat – mondta a JPMorgan Chase & Co. vezérigazgatója, Jamie Dimon.

„Nincs semmi ok arra, hogy a bank ne tudná megoldani a felmerülő gondokat, beleértve az amerikai igazságügyi minisztériummal történő tárgyalásokat a rekord összegű kártérítés kifizetéséről, amiért a jelzáloghitel-válság előtt fedezet nélküli kötvényeket forgalmazott” – nyilatkozta Dimon kedden egy telefonos CNBC-nek adott interjúban. Hozzátette, hogy a problémákat nagyrészt a kormány generálta az ügyben.

Továbbá Dimon megvédte a Wells Fargo vezérigazgatóját, John Stumpfot, aki nemrég illegális számlanyitási botrányba keveredett. Stumpf “egy minőségi emberi lény” – mondta Dimon az interjúban, mely elsősorban a JPMorgan azon erőfeszítéseiről szólt, hogy segítse fellendíteni Detroitot.

A Deutsche Bank részvényeinek értéke azóta folyamatos nyomás alatt áll, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium kiszabta a 14 milliárd dolláros büntetést. John Cryan, a bank vezérigazgatója arra számít, hogy ezt az összeget jelentősen csökkenteni fogják, valamint piaci spekulációval magyarázza a befektetői bizalom megingását.

Korábban írtuk: A német kormány már készül a Deutsche Bank megmentésére

Forrás: Bloomberg

Friss hírek

Biden sakkozna az üzemanyagadóval

Joe Biden amerikai elnök szerdán arra kérte az amerikai kongresszust, hogy 3 hónapra függessze fel az üzemanyagokra kivetett szövetségi adót, amivel a Fehér Ház a magas inflációt igyekszik letörni, valamint azt kívánja demonstrálni, hogy az amerikai kormány figyel az emelkedő árak családi költségvetésekre gyakorolt negatív hatására - jelentette a The Washington Post című amerikai napilap szerdán.

Read More »

Újra 13 ezer pont alatt jár a DAX

A DE30 legutóbbi próbálkozása a csökkenő trend megtörésére nem járt sikerrel, a hangulatromlás oka ismét a recessziótól való félelem. Jerome Powell, a Fed elnöke ma az amerikai szenátus előtt fog beszélni féléves meghallgatása keretében.

Read More »