Dimon: Rendben lesz a Deutsche Bank

A Deutsche Bank német hitelezőóriásnak képesnek kell lennie arra, hogy átvészelje a problémákat – mondta a JPMorgan Chase & Co. vezérigazgatója, Jamie Dimon.

„Nincs semmi ok arra, hogy a bank ne tudná megoldani a felmerülő gondokat, beleértve az amerikai igazságügyi minisztériummal történő tárgyalásokat a rekord összegű kártérítés kifizetéséről, amiért a jelzáloghitel-válság előtt fedezet nélküli kötvényeket forgalmazott” – nyilatkozta Dimon kedden egy telefonos CNBC-nek adott interjúban. Hozzátette, hogy a problémákat nagyrészt a kormány generálta az ügyben.

Továbbá Dimon megvédte a Wells Fargo vezérigazgatóját, John Stumpfot, aki nemrég illegális számlanyitási botrányba keveredett. Stumpf “egy minőségi emberi lény” – mondta Dimon az interjúban, mely elsősorban a JPMorgan azon erőfeszítéseiről szólt, hogy segítse fellendíteni Detroitot.

A Deutsche Bank részvényeinek értéke azóta folyamatos nyomás alatt áll, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium kiszabta a 14 milliárd dolláros büntetést. John Cryan, a bank vezérigazgatója arra számít, hogy ezt az összeget jelentősen csökkenteni fogják, valamint piaci spekulációval magyarázza a befektetői bizalom megingását.

Korábban írtuk: A német kormány már készül a Deutsche Bank megmentésére

Forrás: Bloomberg

Friss hírek

Albániában vett bankot az OTP

Az OTP Bank 55 millió euróért megvásárolja a görög Alpha Bank albán leánybankját, az Alpha Bank Albániát. Az Alpha Bank Albánia jelenleg Albánia nyolcadik legnagyobb bankja közel 5 százalékos eszközarányos piaci részesedéssel, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

Read More »

Síelő Mikulások lepték el Newry lejtőit

Több mint 230 síelő és snowboardozó Télapó siklott vasárnap a Maine állambeli Newry sípályáján, hogy pénzt gyűjtsön jótékony célra. Az évente megrendezett esemény tavaly a járvány miatt elmaradt, de idén a Mikulások ismét visszatértek, hogy elindítsák a síszezont.

Read More »

Leave a Reply