Alakul az RMDSZ-lista is

Pásztor Sándor vezeti az RMDSZ Bihar megyei tanácsosjelölti listáját, Huszár Sándor alpolgármester pedig bejelentette, hogy indulna a nagyváradi polgármester-választáson.

A Bihar megyei RMDSZ pénteki küldöttgyűlésen Kiss Sándor megyei elnök megnevezte a megyei tanácsosi lista vezetőjét, Pásztor Sándort. A Körösök-vidéki Vízügyi Igazgatóság műszaki vezetője négy évvel ezelőtt szintén a szövetség színeiben indult a megyei elnöki tanácselnöki tisztségért.  Pásztor Sándor vállalta a jelölést, mint mondta, szeretné a megyei tanács egyik vezető tisztségét elnyerni.

Huszár István alpolgármester az RMDSZ nagyváradi szervezetének csütörtöki ülésén jelentette be, hogy indulnak a város polgármesteri tisztségéért a helyhatósági választáson. A szervezet március 1–25. között várja a tanácsos- és polgármesterjelölt-aspiránsok jelentkezését, ezután döntenek a jelöltekről.

„A kérdőjelek eloszlatása végett bejelentettem, hogy indulok” – mondta a Maszolnak Huszár István, aki azt is elárulta: már gyűlnek a támogatói aláírásai. Az elöljáró elmondta: folytatni szeretné a munkát, amit elkezdett alpolgármesterként. Azt nem ígéri, hogy minden problémát meg fog meg fog oldani, de pozitívumként értékelte, hogy az emberek közül egyre többen fordulnak hozzá, jelzik a felmerülő gondokat, nehézségeket.

Egy egységes, erősebb képviseletre lesz szükség a megújulás jegyében a helyi önkormányzati képviselői listát ennek megfelelően kell majd összeállítani, de az RMDSZ tanácsi listái egyelőre nyitottak, tette hozzá a jelenlegi alpolgármester, aki, mint mondta, megválasztása esetén minden nagyváradi magyar polgármestere lenne.

Huszár István számára fontos az ifjúság, a szakoktatás és kultúra, azért dolgozna, hogy olyan várost teremtsen, amelyből a gyerekei nem mennének el, a nyugdíjasoknak nem „nyögdíjuk”, hanem tisztes nyugdíjuk lenne, a családok pedig egységben élnének, nem kényszerülne valamelyik szülő külföldre dolgozni a megélhetésért.

 

Kitekintő / Maszol.ro

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »