Az INA nem eladó

Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter – egyben a magyar olajtársasággal egyeztető tárgyalódelegáció feje – cáfolta azokat a korábban megjelent sajtóértesüléseket, amelyek szerint a zágrábi kabinet értékesítené az Ina részvénycsomagjainak egy újabb szeletét. Vrdoljak újságírói kérdésekre felelve világossá tette; a horvát kormánykörök soha nem mondták azt, hogy eladnák saját Ina-részvényeiket. Vrdoljak később azt is hozzátette; azért tárgyalnak stratégiai partnerükkel, mert Zágráb jelenleg nem elégedett a befektetésekkel, s a horvát kormány a továbbiakban is biztosítani kívánja, hogy az Ina ne váljon kis céggé, perspektíva, valamint jövőkép nélkül.

A gazdasági miniszter szavai ezzel együtt megdönthetik azt a nemrég napvilágot látott elméletet, amely szerint a MOL biztosan orosz kézbe adná horvát partnerében birtokolt részvényeit (49,1 százalék), s az új partner számára Zágráb is lemondana saját tulajdonhányada egy részéről, ezzel biztosítva döntő többséget a magyar olajtársaság helyére érkező új befektető számára.

Mátraházi Tibor

Mátraházi Tibor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »