Horvátország

Szlovénia is szigorít a húsvéti időszakra

A szlovén kormány koronavírus-járvánnyal foglalkozó szakcsoportja teljes lezárást javasolt vasárnap a kormánynak a húsvéti időszakra - közölte Mateja Logar járványügyi szakember, a szakcsoport vezetője. Az országban az 1 millió lakosra vetített halálozás 1933-ra nőtt, amivel Szlovénia a lakosságarányos halálozás "negatív világranglistáján" a 7. helyet foglalja el.

Read More »

Készül a turistaszezonra Horvátország

Horvátországban májusban megkezdődhet a turisztikai dolgozók koronavírus elleni oltása - jelentette be Nikolina Brnjac turisztikai miniszter szombaton. A horvátok abban bíznak, hogy az idén május 23-ra eső pünkösd után beindulhat az előszezon, amelyet egy erős július és augusztus követhet. 

Read More »

Módosult a határátlépés Szlovéniában

A határ menti területeken ingatlannal és mezőgazdasági földdel rendelkezők ismét karanténkötelezettség nélkül léphetik át a határt, amennyiben tíz óránál nem hosszabb ideig tartózkodnak az országban.

Read More »

Horvátországban kinyitottak a teraszok

Kinyithattak a kávézók és éttermek teraszai hétfőn Horvátországban, a vendéglátósok mintegy 75 százaléka élt ezzel a lehetőséggel a korlátozások feloldását követően - közölte a helyi sajtó hétfőn.

Read More »