Az MNB szerint nem omlik össze a magyar bankszektor

A Magyar Nemzeti Bank közleménye szerint nem veszélyezteti a pénzügyi stabilitást a kormány új javaslata, miszerint a devizahitelesek a fennálló tartozásukat rögzített árfolyamon fizethetnék vissza. A fix árfolyam 180 a CHFHUF és 250 az EURHUF esetében. Az aktuális árfolyam és a rögzített közötti különbözetet (veszteséget) a tervek szerint a bankok állnák. A Bankszövetség az MNB-vel ellentétben azonban súlyos kockázatot lát a lépésben makroökonómiai  és a pénzügyi szféra vonatkozásában is.

A hír hatására bő 10%-os mínuszban zártak az OTP papírjai, ám a javaslat mai részletezéséig további gyengélkedés is elképzelhető a bankpapírok árfolyamában (OTP, FHB).

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply