Minden mutatóján javított az Air France-KLM

A társaság pénteken közölt harmadik negyedéves pénzügyi beszámolója szerint a január-szeptemberi időszakban az adózott eredmény 63,5 százalékkal 703 millió euróra nőtt, a járatok töltöttsége pedig 87,1 százalékot ért el, így 1,5 százalékponttal volt magasabb, mint egy évvel korábban.

Kizárólag a harmadik negyedévet tekintve az Air France-KLM légitársasági csoport adózott profitja az egy évvel korábbihoz képest 1,5 százalékkal nőtt, 552 millió eurót ért el, árbevétele pedig a július-szeptemberi időszakban 4,3 százalékkal 7,23 milliárd euróra emelkedett. A harmadik negyedévben a társaság 27,9 millió utast fuvarozott, 5,1 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Az év első kilenc hónapjában a francia-holland légitársaság 75 millió utast szállított, 6 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban, árbevétele a három negyedévben 4,2 százalékkal 19,5 milliárd euróra nőtt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Már jövőre repülhetünk növényi olajjal és állati zsírral meghajtott gépen

Az Airbus lett a nevető harmadik a Boeing-Bombardier vitában

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »