600 kilométer hatótávolságú akkumulátort mutatott be a Samsung

A következő évek egyik számháborúja várhatóan az elektromos autókat mozgató akkumulátorcsomagok körül zajlik majd, a Tesla, a Nissan és a General Motors mellett most a Samsung is harcba szállt és egy olyan akkucsomagot mutatott be, mely akár 600 kilométeres hatótávolságot is képes biztosítani.

A Samsung akkumulátorát ráadásul tölteni is elég gyorsan lehet majd, a gyártó 80%-os töltöttséget ígér mindössze 20 perc töltési idővel, azaz 20 perc után újabb 500 km-t tehetünk meg a megfelelő járművel. Ezzel az elektromos autózás jelenlegi három fő problémájából kettőt sikerülne orvosolni, mégpedig a kicsi hatótávot és a relatív hosszú töltési időt – főleg a hagyományos tankolás időigényéhez mérve. A harmadik probléma a hézagos töltőhálózat, de idővel várhatóan ezzel sem lesz gond.

A Samsung SDI részlege felel a fejlesztésért, melynek egyedüli gyenge pontja az időzítés lehet, ugyanis a tömeggyártást csak 2021-re ígérik, ennyi idő alatt pedig a konkurensek is bőven felzárkózhatnak saját fejlesztéseikkel. A Tesla jelenleg 30 perces töltési idővel kínál 270 km-es hatótávolságot, de ott sem álltak le a fejlesztések, a Tesla a Panasonic-kal karöltve dolgozik a Model 3-ba szánt akkucsomagon.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A Chevrolet elindította a hatótáv-versengést

Erősebb és gyorsabb akkumulátort mutatott be a Tesla

Forrás: CNBC

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »