A Chevrolet elindította a hatótáv-versengést

A General Motors kedden bejelentette, hogy elektromos kompaktja, a Chevrolet Bolt EV átlagosan 238 mérföldet tud majd megtenni egy töltéssel, ami 20 mérfölddel több, mint a rivális Tesla Model 3 tervezett hatótávja. 

A GM azonban – jelenleg – nemcsak a hatótáv kérdésében áll jobban a Teslánál, hiszen a Bolt EV modellek értékesítése már pár hónap múlva elkezdődik, míg a Tesla kompakt modelljének bevezetése csak egy évvel későbbre, 2017 végére várható.

Ezzel az időbeli előnnyel a Bolt EV lesz az első olyan elektromos autó, melynek hatótávja 200 mérföld (kb. 320 km) feletti, az ára ugyanakkor 40 ezer dollár alatt marad – a kezdőára 37.500 dollár lesz. 

Chevrolet Impala - nem elektromos

Chevrolet Impala – nem elektromos

A Tesla által gyártott S és X modellek már ma is kérhetőek nagyobb akkumulátorcsomaggal, így az S modell esetében akár 300 mérföld feletti hatótáv is elérhető, ugyanakkor ezen modellek árai jelentősen magasabbak, a Tesla csúcsmodelljei nagyságrendileg 135 ezer dollárba kerülnek és még a jelenleg legolcsóbb Model S P60 is 66 ezer dolláros árcédulát visel.

Forrás: Reuters / Kitekintő

Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak. A Lufthansa bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában.

Read More »

Repülővel küldik vissza Texasból a haiti migránsokat

Texas állam és Mexikó határán több mint 12 ezer Haitiből érkező menekült zsúfolódott össze egy sátortáborban. A migránsok a Del Rio folyó alacsony vízállását kihasználva próbálnak az Egyesült Államokba jutni, de az amerikai hatóságok hétfőtől Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be tartó repülőjáratokkal küldik vissza az embereket.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »