Több ezres tesztbulira készül a hétvégén Liverpool

Boris Johnson újranyitási tervének része az is, hogy talpra állítsa Nagy-Britannia éjszakai életét és fesztiváljait, ennek érdekében pedig ezen a hétvégén pénteken és szombaton egy-egy több ezer fős rave-et rendeznek, kísérleti céllal.

A kétnapos eseményre Liverpoolban kerül sor egy nemzeti kutatási program részeként, és az eddigi érdeklődés alapján a résztvevőknek nem okoz gondot, hogy előzetes koronavírus-tesztelésen kell részt venniük. Cserébe viszont a bulin nem lesz sem maszkviselési, sem távolságtartási kötelezettség, azaz valódi klubhangulat várható. ⁣


A teljes újranyitás céldátuma június 21., de addig még a buliprogram második fázisa is lezajlik majd. Paul Monks kormányzati kutató szerint a következő hónapban már teltházas rendezvényeket tartanak majd beltéri helyszíneken és szabadtéren egyaránt, különböző nagyságrendekben. Bárki persze várhatóan később sem indulhat majd el egy éjszakai klubba bármilyen igazolás nélkül, a kormányzat jelzései alapján vagy negatív teszteredményre vagy az oltottság igazolására szükség lesz a belépéshez.

Ahogy mindenütt a világon, a rendezvényszervező szektor Nagy-Britanniában is a járvány által egyik leginkább sújtott terület, de a britek a világ többi részéhez képest gyorsan haladnak az oltási kampánnyal és az idei nyári fesztiválszezont már nem akarják feladni, éppen tegnap jelentették be a Creamfields 2021 line-upját, melyet a tervek szerint augusztus 26-29. között rendeznek meg.

A jegyek érthető módon még februárban, rekordidő alatt elfogytak.

 

Felkapott hírek

Friss hírek