180 ezren voltak az idei Exit fesztiválon

Lezajlott Európa első nagyobb zenei fesztiválja, az Exit Szerbiában, melynek első napján 42 ezren, összességében pedig 180 ezren vettek részt a világ több mint 70 országából.

A fesztiválra a ‘Safe Events Serbia’ biztonsági protokoll jegyében lehetett belépni, ami azt jelenti, hogy a fesztiválra látogatóknak oltási igazolvány vagy korábbi fertőzést igazoló dokumentum megléte mellett, vagy negatív koronavírusteszt birtokában lehetett belépni.

Utóbbit az országba történő belépés előtt vagy a fesztivál – még a bejárton kívüli – tesztelési zónájában is lehetett végeztetni. Az itt elvégzett mintegy 14 ezer tesztből egy tucatnál kevesebb pozitív esetet regisztráltak. Az új fertőzések száma Szerbiában április eleje óta stabilan csökkent, ugyanakkor az egészségügyi hatóságok éppen a fesztiválszezon elindulása és a szerb fiatalok alacsony átoltottsága miatt tartanak az esetszámok újbóli emelkedésétől.

https://www.instagram.com/p/CRVyHMHosZk/

Forrás: Mixmag / Instagram

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »