180 ezren voltak az idei Exit fesztiválon

Lezajlott Európa első nagyobb zenei fesztiválja, az Exit Szerbiában, melynek első napján 42 ezren, összességében pedig 180 ezren vettek részt a világ több mint 70 országából.

A fesztiválra a ‘Safe Events Serbia’ biztonsági protokoll jegyében lehetett belépni, ami azt jelenti, hogy a fesztiválra látogatóknak oltási igazolvány vagy korábbi fertőzést igazoló dokumentum megléte mellett, vagy negatív koronavírusteszt birtokában lehetett belépni.

Utóbbit az országba történő belépés előtt vagy a fesztivál – még a bejárton kívüli – tesztelési zónájában is lehetett végeztetni. Az itt elvégzett mintegy 14 ezer tesztből egy tucatnál kevesebb pozitív esetet regisztráltak. Az új fertőzések száma Szerbiában április eleje óta stabilan csökkent, ugyanakkor az egészségügyi hatóságok éppen a fesztiválszezon elindulása és a szerb fiatalok alacsony átoltottsága miatt tartanak az esetszámok újbóli emelkedésétől.

Forrás: Mixmag / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »

Még jobban megszűrik a turistákat a horvátok

Hétfőtől a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk. Az emelkedő esetszámok miatt négy dalmát megyében szigorítanak a gyülekezési feltételeken is, a részleteket pénteken ismertetik.

Read More »