180 ezren voltak az idei Exit fesztiválon

Lezajlott Európa első nagyobb zenei fesztiválja, az Exit Szerbiában, melynek első napján 42 ezren, összességében pedig 180 ezren vettek részt a világ több mint 70 országából.

A fesztiválra a ‘Safe Events Serbia’ biztonsági protokoll jegyében lehetett belépni, ami azt jelenti, hogy a fesztiválra látogatóknak oltási igazolvány vagy korábbi fertőzést igazoló dokumentum megléte mellett, vagy negatív koronavírusteszt birtokában lehetett belépni.

Utóbbit az országba történő belépés előtt vagy a fesztivál – még a bejárton kívüli – tesztelési zónájában is lehetett végeztetni. Az itt elvégzett mintegy 14 ezer tesztből egy tucatnál kevesebb pozitív esetet regisztráltak. Az új fertőzések száma Szerbiában április eleje óta stabilan csökkent, ugyanakkor az egészségügyi hatóságok éppen a fesztiválszezon elindulása és a szerb fiatalok alacsony átoltottsága miatt tartanak az esetszámok újbóli emelkedésétől.

Forrás: Mixmag / Instagram

Friss hírek

Mínuszban indul a nap a tőzsdéken

Nagy indexcsökkenésre lehet számítani pénteken az európai tőzsdék nyitásakor, miután tegnap az Egyesült Államokban a kereskedés végén komoly eladási hullám bontakozott ki, a Dow Jones 313 ponttal, közel egy százalékkal csökkent, a technológiai szektort reprezentáló Nasdaq pedig 1,3%-kal került lejjebb.

Read More »

Boris Johnson belebukhat a buli-botrányba

A brit kormány egykori minisztereinek egyike is lemondásra szólította fel szerdán Boris Johnson miniszterelnököt, aki az utóbbi hetekben kormányfői megbízatásának eddigi legnagyobb politikai botrányába keveredett a koronavírus-járvány elleni szigorú korlátozások idején rendezett Downing Street-i bulik miatt.

Read More »

Leave a Reply