180 ezren voltak az idei Exit fesztiválon

Lezajlott Európa első nagyobb zenei fesztiválja, az Exit Szerbiában, melynek első napján 42 ezren, összességében pedig 180 ezren vettek részt a világ több mint 70 országából.

A fesztiválra a ‘Safe Events Serbia’ biztonsági protokoll jegyében lehetett belépni, ami azt jelenti, hogy a fesztiválra látogatóknak oltási igazolvány vagy korábbi fertőzést igazoló dokumentum megléte mellett, vagy negatív koronavírusteszt birtokában lehetett belépni.

Utóbbit az országba történő belépés előtt vagy a fesztivál – még a bejárton kívüli – tesztelési zónájában is lehetett végeztetni. Az itt elvégzett mintegy 14 ezer tesztből egy tucatnál kevesebb pozitív esetet regisztráltak. Az új fertőzések száma Szerbiában április eleje óta stabilan csökkent, ugyanakkor az egészségügyi hatóságok éppen a fesztiválszezon elindulása és a szerb fiatalok alacsony átoltottsága miatt tartanak az esetszámok újbóli emelkedésétől.

https://www.instagram.com/p/CRVyHMHosZk/

Forrás: Mixmag / Instagram

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »