180 ezren voltak az idei Exit fesztiválon

Lezajlott Európa első nagyobb zenei fesztiválja, az Exit Szerbiában, melynek első napján 42 ezren, összességében pedig 180 ezren vettek részt a világ több mint 70 országából.

A fesztiválra a ‘Safe Events Serbia’ biztonsági protokoll jegyében lehetett belépni, ami azt jelenti, hogy a fesztiválra látogatóknak oltási igazolvány vagy korábbi fertőzést igazoló dokumentum megléte mellett, vagy negatív koronavírusteszt birtokában lehetett belépni.

Utóbbit az országba történő belépés előtt vagy a fesztivál – még a bejárton kívüli – tesztelési zónájában is lehetett végeztetni. Az itt elvégzett mintegy 14 ezer tesztből egy tucatnál kevesebb pozitív esetet regisztráltak. Az új fertőzések száma Szerbiában április eleje óta stabilan csökkent, ugyanakkor az egészségügyi hatóságok éppen a fesztiválszezon elindulása és a szerb fiatalok alacsony átoltottsága miatt tartanak az esetszámok újbóli emelkedésétől.

Forrás: Mixmag / Instagram

Friss hírek

Sokan szavaznak levélben az idei német választáson

A német választók szeptember 26-án, jövő vasárnap szavazhatnak majd személyesen a Bundestag összetételéről, de a választás valójában már augusztus 16-án elkezdődött - ekkor nyílt meg a levélszavazás lehetősége. Az előzetes jelek szerint a koronavírus-járvány miatt minden korábbinál többen szavaznak levélben.  

Read More »

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »