Máris a Fehér Házig jutott Olivia Rodrigo

A legújabb Disney-tinisztárt, Olivia Rodrigót hívták segítségül az amerikai oltási kampányban, aki Joe Biden amerikai elnök és Anthony Fauci egészségügyi főtanácsadó arra kért fel, hogy próbálja meg rávenni a fiatalokat az oltás felvételére. 

Bár az Egyesült Államok gyorsan és hatékonyan jutott túl az oltási kampány első fázisán, tehát azok, akik kérték, viszonylag hamar oltáshoz jutottak, de egyelőre csak a teljes lakosság 57%-a élt az oltás lehetőségével és a fiatalok körében ez az arány jóval alacsonyabb:

  • a 18-24 éves korosztálynak még csak 47,6%-a kapta meg mindkét dózist
  • a 16-17 éves korosztályban 43,5% ez az arány
  • a 12-15 éves korosztályban pedig 33,5%

Olivia Rodrigo Drivers Licence című dalával rögtön a slágerlisták élén indította énekesi karrierjét, most pedig a Good 4 U dala az aktuális kedvenc:

Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak. A Lufthansa bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában.

Read More »

Repülővel küldik vissza Texasból a haiti migránsokat

Texas állam és Mexikó határán több mint 12 ezer Haitiből érkező menekült zsúfolódott össze egy sátortáborban. A migránsok a Del Rio folyó alacsony vízállását kihasználva próbálnak az Egyesült Államokba jutni, de az amerikai hatóságok hétfőtől Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be tartó repülőjáratokkal küldik vissza az embereket.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »

Kamatemelést várnak holnap az MNB-től

A Bank of America pénzügyi elemzőstábja hétfői helyzetértékelésében közölte: az MNB-nek a keddi kamatdöntő ülésen még határozott lépéseket kell tennie az eddigi szigorítási intézkedések hatékonyságának erősítésére. Szigorítást vár a Morgan Stanley is.

Read More »