Atomellenes akcióterv Ausztriában

Az osztrák kormányzat EU-s szinten is határozottan fel akar lépni az atomerőművek ellen. Bécsben a héten kormányzati akciótervet fogadtak el ennek a szellemében. Werner Faymann szoiáldemokrata osztrák kancellár szerint megvan a felhatalmazás, hogy fellépjenek az atomlobbi „hazugságai” ellen. Faymann szerint hazudnak az atomerőművek biztonságáról, ehelyett a megújuló energiaforrásokra kellene összpontosítani. A kancellár hivatkozott Merkel német kancellárra is, aki most jóval kritikusabban ítéli meg az atomenergiát, mint korábban. Ausztria minden jogi eszközzel fellépne a csehországi, temelini atomerőmű ellen, erről Faymann kancellár tárgyalt is Petr Necas cseh kormányfővel, annak keddi bécsi látogatásán. A konzervatív Néppárt, a koalíció kisebbik pártja szerint az akcióterv az első lépés, és a cél a megújuló energiaforrások térhódítása.

Rajcsányi Gellért

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »