Újabb kiábrándító adat érkezett Németországból

Júliusban a vártnál jobban csökkent a német ipari termelés a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis előzetes adatokon alapuló csütörtöki jelentése szerint.

Júliusban a várt 0,5 százalékos csökkenés helyett szezonális és naptári kiigazítással 0,8 százalékkal csökkent az ipari termelés Németországban, a júniusi 1,4 százalékos havi csökkenést követően.

A júliusival és a júniusival együtt az idén már négy alkalommal csökkent az ipari termelés Németországban. Májusban 0,1 százalékkal, márciusban pedig 2,1 százalékkal.

Az energiaipar és építőipar nélkül az ipari termelés júliusban 1,8 százalékkal csökkent júniushoz képest. Az energiatermelés 2,2 százalékkal, az építőipari termelés pedig 2,6 százalékkal nőtt júliusban az előző hónaphoz viszonyítva.

A beruházási javak termelése 2,9 százalékkal, a fogyasztási cikkek termelése 1,0 százalékkal, a közbenső termékek termelése pedig 0,7 százalékkal csökkent júliusban. Egy év alatt naptári kiigazítással 2,1 százalékkal csökkent júliusban a német ipari termelés, az előző havi, júniusi 1,5 százalékos éves csökkenés után.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / Destatis

Hozzászólások ()

Friss hírek