Nem állnak jól Joe Biden fiának bírósági ügyei

A szövetségi ügyészek Hunter Biden csalás miatt elítélt korábbi üzlettársa börtönbüntetésének megkezdésére vonatkozó időpont kitűzését kérték a bíróságtól a hétvégén – két nappal azelőtt, hogy a férfit a kongresszus vizsgálóbizottsága meghallgatná.

A manhattani ügyészek szombati keltezéssel adták be a kérelmet, hogy a bíró tűzze ki azt az időpontot, amikor Devon Archernek meg kell kezdenie egyéves börtönbüntetése letöltését. A férfit még 2018-ban találta bűnösnek a bíróság egy őslakos törzs kárára elkövetett csalás vádjában. A fellebbezési bíróság a közelmúltban elutasította Archer beadványát és megerősítette az ítéletet.

Devon Archer közeli üzlettársa és barátja volt Hunter Bidennek, Joe Biden elnök fiának, akivel egy időben volt tag az ukrán energiavállalat, a Burisma igazgatótanácsában. A férfit hétfőn zárt ülésen tervezi meghallgatni a kongresszus alsóházának republikánus vezetésű felügyeleti bizottsága a Biden-család külföldi üzleti kapcsolataira irányuló vizsgálat keretében.

https://www.instagram.com/p/CvQLlXqMIui/

Nem ez az egyetlen problémás ügy azonban az amerikai elnök fia körül. Hunter Biden múlt héten szerdán ismerte be, hogy több mint félmillió dollárt kapott egy, a Kínai Kommunista Párttal kapcsolatban álló cégtől, ami ellentmondani látszik Joe Biden elnök korábbi állításának, miszerint a Biden családból senki sem „szerzett pénzt Kínából”.

A The Epoch Times által megszerzett bírósági jegyzőkönyv szerint David Weiss, a delaware-i körzet amerikai ügyésze felolvasott a bíróságon egy bizonyítékot, amely szerint Hunter Biden 664 ezer dollárt kapott egy „kínai infrastrukturális befektetési társaságtól”.

Forrás: MTI / ET / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek