Donald Trumpnak újabb kihívója akadt

Tim Scott amerikai szenátor hétfőn, első kampányrendezvényén hivatalosan is bejelentette indulását a republikánus elnökjelöltségért.

A politikus – aki jelenleg az amerikai törvényhozás felsőházának egyetlen afroamerikai tagja – a dél-karolinai North Charleston városában összegyűlt több ezres közönség előtt konzervativizmusban gyökerező, optimista és pozitív üzeneteket megfogalmazó kampányt ígért.

Indulását ugyanakkor úgy indokolta, hogy „annak a létrának minden foka, ami neki segített a feljebb lépésben, Joe Biden (amerikai elnök) és a radikális baloldal támadása alatt áll”. A progresszív baloldal politikai üzeneteire utalva választást kínált „áldozatiság és győzelem”, valamint „panaszkodás és nagyság” között.

https://www.instagram.com/p/CsZUVxiOZEe/

Tim Scott az amerikai republikánus elnökjelölt-verseny egyre szélesebb mezőnyéhez csatlakozott.

Eddig hivatalosan Donald Trump volt elnök, Nikki Haley, az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete, Dél-Karolina állam volt kormányzója jelentette be indulását. Rajtuk kívül szintén versenybe szállt az elnökjelöltségért Asa Hutchinson, Arkansas állam volt kormányzója, Larry Elder kaliforniai médiaszemélyiség és Vivek Ramaswamy indiai származású vállalkozó.

A várakozások szerint ezen a héten Ron DeSantis, Florida kormányzója szintén hivatalos bejelentést tesz indulási szándékáról. A tavaly novemberben elsöprő többséggel újraválasztott republikánus kormányzó már hetek óta járja az országot, több államban vett részt kampányrendezvényen, ugyanakkor hivatalosan még nem beszélt indulásáról.

A közvélemény-kutatások szerint jelenleg Donald Trump a legnépszerűbb a republikánus választók között, őt követi jelentősebb lemaradással Ron DeSantis, miközben a többi jelölt támogatottsága néhány százaléknyi.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Csehországban az átlagbérnél 30%-kal magasabb lesz a tanárok fizetése

Az országos bruttó átlagbérek legalább 130 százalékára emelkedik jövő januártól a pedagógusok havi fizetése Csehországban. A vonatkozó törvények módosításait a képviselőház korábbi igenje után csütörtökön a felsőház, a szenátus is elfogadta. A jogszabály életbe lépéséhez most már csak az államfő aláírása szükséges, ami ebben az esetben csak formalitás.

Read More »