Jövő héten bejelentheti indulását Ron DeSantis

Ron DeSantis floridai kormányzó várhatóan a jövő héten nyújtja be a Szövetségi Választási Bizottsághoz a jelöltségét bejelentő papírokat, amivel DeSantis hivatalosan is elindulna a 2024-es elnökválasztási versenyben – jelezték az ABC News forrásai.

https://www.instagram.com/p/CsYqoq-udrn/

A republikánus DeSantis valószínűleg először szerdán, egy nappal egy Miamiban tartott adományozói találkozó előtt, online fogja bejelenteni elnökjelöltségét, valószínűleg egy Twitterre feltöltött videóval – mondták a források. A versenybe való hivatalos belépés lehetővé tenné a kormányzó számára, hogy adományokat gyűjtsön.

Legnagyobb ellenfele a republikánus oldalon természetesen Donald Trump lenne, aki már több hete lejárató kampányt indított a floridai kormányzó ellen, a demokraták oldalán pedig Joe Biden még áprilisban hivatalosan is bejelentette, hogy elindul az újabb négyéves ciklusért.

Forrás: ABC News / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: fontos támaszt tesztel ma a DAX

A csütörtöki kereskedés az európai piacokon a befektetői hangulat kisebb javulását hozta, de a német határidős index (DE30) még mindig az 50 napos exponenciális mozgóátlag (kék görbe) és a 15 700 pontos lélektani szint által meghatározott tartományon belül forog.

Read More »

Az EP aggódik a 2024-es magyar soros elnökség miatt

Az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén állásfoglalást fogadott el, amelyben a képviselők elítélték, hogy Magyarországon szándékos erőfeszítéseket tesznek az uniós értékek szisztematikus aláásására, ez pedig aggodalomra ad okot, mert jövőre Magyarország tölti be az uniós tanács elnökségét - tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Read More »