Zöld folyosót hoztak létre Észak-Írország felé a Brexit kiegészítéseként

A brit kormány és az Európai Unió hétfői megállapodásával megszűnt az áruforgalom elé emelt tengeri határ Nagy-Britannia és Észak-Írország között – mondta az Európai Bizottság elnökével tartott közös windsori sajtótájékoztatóján Rishi Sunak brit miniszterelnök.

Sunak és Ursula von der Leyen a nap folyamán a London nyugati határában fekvő királyi városban tárgyalt a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréhez csatolt észak-írországi protokollról, amely korábban rendkívül heves vitákat szított a brit belpolitikában, valamint London és az EU között egyaránt.

  • Előzmények:

Brexit: már hatodik éve húzódik a határkérdés megoldása

Brexit: haladás helyett fenyegetőzés

A brit kormányfő kijelentette: az unióval hétfőn elért megállapodás alapján azok a Nagy-Britanniából szállított termékek, amelyek végcélja Észak-Írország, „zöld folyosón” léphetnek be északír területre, minden vámbürokrácia nélkül.

Az olyan termékek, amelyek átkerülhetnek Írországba, vagyis az EU területére, külön „piros folyosón” át léptethetők be Észak-Írországba.

https://www.instagram.com/p/CpLBznkJHr0/

Forrás: MTI / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »