Zöld folyosót hoztak létre Észak-Írország felé a Brexit kiegészítéseként

A brit kormány és az Európai Unió hétfői megállapodásával megszűnt az áruforgalom elé emelt tengeri határ Nagy-Britannia és Észak-Írország között – mondta az Európai Bizottság elnökével tartott közös windsori sajtótájékoztatóján Rishi Sunak brit miniszterelnök.

Sunak és Ursula von der Leyen a nap folyamán a London nyugati határában fekvő királyi városban tárgyalt a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréhez csatolt észak-írországi protokollról, amely korábban rendkívül heves vitákat szított a brit belpolitikában, valamint London és az EU között egyaránt.

  • Előzmények:

Brexit: már hatodik éve húzódik a határkérdés megoldása

Brexit: haladás helyett fenyegetőzés

A brit kormányfő kijelentette: az unióval hétfőn elért megállapodás alapján azok a Nagy-Britanniából szállított termékek, amelyek végcélja Észak-Írország, „zöld folyosón” léphetnek be északír területre, minden vámbürokrácia nélkül.

Az olyan termékek, amelyek átkerülhetnek Írországba, vagyis az EU területére, külön „piros folyosón” át léptethetők be Észak-Írországba.

https://www.instagram.com/p/CpLBznkJHr0/

Forrás: MTI / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

www.szallerbeckmotor.hu

Megfontoltan két keréken (x)

A motorozás sokaknak a szabadság megtestesítője. E tevékenység által ki tudnak lépni a szürke hétköznapokból, amelyek zsúfolásig vannak szabályokkal és határokkal. Épp ezért könnyű átesni a ló túloldalára, és túl hevesen hajszolni a szabadság érzését két keréken.

Read More »