Anglia betiltja az egyszer használatos műanyagokat

Az Egyesült Királyság bejelentette, hogy a műanyagszennyezés csökkentésére és a tengeri környezet védelmére irányuló törekvés részeként októbertől betiltja az egyszer használatos műanyag evőeszközöket és tányérokat Angliában.

Az új szabályok értelmében a kiskereskedők és éttermek nem árusíthatnak egyszer használatos műanyag tányérokat, tálcákat és léggömbtartó pálcákat, illetve bizonyos típusú polisztirol poharakat és ételtárolókat – mondta Thérèse Coffey környezetvédelmi miniszter. A skót és a walesi decentralizált kormány már tett hasonló lépéseket.

A döntés része annak a szélesebb körű törekvésnek, hogy megvédjük a környezetet azáltal, hogy visszaszorítjuk a vidéket és az óceánokat károsító hulladékot, továbbá csökkentjük a műanyagok gyártásából és selejtezéséből származó üvegházhatású gázok kibocsátását.

„Mindannyian tudjuk, hogy a műanyag milyen pusztító hatással lehet a környezetünkre és az élővilágra” – mondta Coffey. „Az eldobható műanyagokra vonatkozó új tilalmak folytatják a környezet védelmében végzett létfontosságú munkánkat a jövő generációi számára” – fejtette ki a miniszter.

https://www.instagram.com/p/CnymuYrN1fS/
  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Bloomberg Green / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »