Anglia betiltja az egyszer használatos műanyagokat

Az Egyesült Királyság bejelentette, hogy a műanyagszennyezés csökkentésére és a tengeri környezet védelmére irányuló törekvés részeként októbertől betiltja az egyszer használatos műanyag evőeszközöket és tányérokat Angliában.

Az új szabályok értelmében a kiskereskedők és éttermek nem árusíthatnak egyszer használatos műanyag tányérokat, tálcákat és léggömbtartó pálcákat, illetve bizonyos típusú polisztirol poharakat és ételtárolókat – mondta Thérèse Coffey környezetvédelmi miniszter. A skót és a walesi decentralizált kormány már tett hasonló lépéseket.

A döntés része annak a szélesebb körű törekvésnek, hogy megvédjük a környezetet azáltal, hogy visszaszorítjuk a vidéket és az óceánokat károsító hulladékot, továbbá csökkentjük a műanyagok gyártásából és selejtezéséből származó üvegházhatású gázok kibocsátását.

„Mindannyian tudjuk, hogy a műanyag milyen pusztító hatással lehet a környezetünkre és az élővilágra” – mondta Coffey. „Az eldobható műanyagokra vonatkozó új tilalmak folytatják a környezet védelmében végzett létfontosságú munkánkat a jövő generációi számára” – fejtette ki a miniszter.

https://www.instagram.com/p/CnymuYrN1fS/
  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Bloomberg Green / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Gátrobbantás: 35-70 ukrán település víz alá kerülhet

"Becslésünk szerint 35-70 település kerülhet víz alá. Tudjuk, hogy nagy gondok lesznek az ivóvízellátással az egész országrészben, és nemcsak Herszon megyében, hanem a dnyipropetrovszki és a zaporizzsjai régiókban is. A tragédia következményei majd akkor lesznek ismertek, amikor a kiömlött víz már visszahúzódott. Kiderül, mit hagyott maga után" - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden.

Read More »

Új választásokat írhatnak ki Észak-Koszovóban

A koszovói kormány kész az ország északi, döntően szerbek lakta részein új helyhatósági választásokat tartani - jelentette ki Donika Gervalla-Schwarz koszovói kormányfőhelyettes, külügyminiszter kedden Prágában egy sajtótájékoztatón, miután tárgyalt Jan Lipavsky cseh külügyminiszterrel.

Read More »

Már valamivel kevesebb tanár sztrájkol Romániában

Romániában a május 22-én általános sztrájkba lépett tanügyi alkalmazottak közül mintegy 15 ezren felvették a munkát, miután múlt héten a kormány a pedagógusoknak havi 1000 lej (74 400 forint), a tanügyi kisegítő személyzetnek pedig 400 lej bruttó béremelést bevezető sürgősségi rendeletet fogadott el - közölte kedden Ligia Deca oktatási miniszter.

Read More »