Az USA januártól teszteli a Kínából érkezőket

Az Egyesült Államok kötelező koronavírus-tesztelést ír elő minden Kínából érkező utazóra – jelentette be az amerikai közegészségügyi hatóság szerdán.

Az intézkedés január 5-én lép életbe és minden 2 évnél idősebb beutazóra érvényes, aki Kínából érkezik. Az előírás az amerikai állampolgárokra is vonatkozik. Az utazóknak két napnál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel kell rendelkezniük, és azt a repülőgépre szállás előtt kell bemutatniuk.

Az Amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (US Centers for Disease Control and Prevention) közleménye szerint a szigorítást a Kínában tapasztalt növekvő fertőzésszám miatt vezetik be, ugyanakkor arra hivatkoznak, hogy kevés pontos és átlátható információ áll rendelkezésre az ázsiai országból, az ott előforduló vírusvariánsokat is beleértve.

Ezek az adatok kritikusan fontosak a járvány terjedésének figyelemmel követése szempontjából annak érdekében, hogy mérsékelhessék az új vírusvariánsok bejutását az országba – hívta fel a figyelmet a járványügyi hivatal.

  • Friss cikkünk a témában:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek