Az utasok fele covidos volt a Peking-Milánó járatokon

Az olasz egészségügyi hatóságok megkezdik a Kínából érkező összes utas Covid-tesztelését, miután két Milánóba tartó járat utasainak csaknem felénél kimutatták a vírust.

A milánói tesztek szekvenálását is elvégzik, hogy kiderítsék, vannak-e új változatok – közölte az egészségügyi minisztérium közleményében. Ha új törzset találnak, a tisztviselők szigorúbb korlátozásokat vezethetnek be a Kínából történő beutazásra.

A kínai kormány az egyre erősödő tüntetéshullám hatására nemrég felhagyott a zéró-covid politikával, emiatt viszont rohamosan terjedni kezdett a vírus az országban, egyes jelentések szerint a nagyobb városokban már minden második lakos elkapta a vírust – és ezt igazolják a milánói repülőtérről érkező hírek is.

A terjedés mértékével kapcsolatos bizonytalanság arra késztette az országokat, köztük az Egyesült Államokat, hogy új beutazási korlátozásokat vezessenek be. Az Egyesült Államok így például kötelező koronavírus-tesztelést ír elő minden Kínából érkező utazóra – jelentette be az amerikai közegészségügyi hatóság szerdán.

https://www.instagram.com/p/CmvGkUdt74w/

Az intézkedés január 5-én lép életbe, és minden 2 évnél idősebb beutazóra érvényes, aki Kínából érkezik, és az amerikai állampolgárokra is vonatkozik. Az utazóknak két napnál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel kell rendelkezniük, és azt a repülőgépre szállás előtt kell bemutatniuk.

Forrás: Bloomberg / MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »