Úgy néz ki, a kínai vezetés meghajol a tüntetők akarata előtt

A Reuters hírügynökség értesülései szerint Kína a következő napokban enyhíteni fog a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorú korlátozásokon, mégpedig a széles körű tiltakozási hullám következtében. Ez jelentős pálfordulás a Covid-fertőzésekkel szemben mindeddig zéró toleranciát tanúsító ország hozzáállásában.

A „hivatalos közlés” szerint bár a megbetegedések száma továbbra is rekordokat döntöget országszerte, a változásokra azért kerül sor, mert a vírus betegséget okozó képessége gyengülőben van. Néhány kínai városban egyébként már az elmúlt napokban feloldották a zárlatokat.

A területükön enyhülést bejelentő egészségügyi hatóságok mindazonáltal meg sem említették a legvalószínűbb indokot; azt, hogy Kínában az elmúlt héten történelmi méretű társadalmi tiltakozások kezdődtek a szigorú korlátozások ellen.

https://www.instagram.com/p/CliVyB8jilO/

A tervezett intézkedések között szerepel a tömeges tesztelés és a rendszeres nukleinsav-teszt alkalmazásának csökkentése, valamint olyan lépések, amelyek lehetővé teszik, hogy a pozitív esetek és a velük közeli kapcsolatban állók bizonyos feltételek mellett otthonukban különülhessenek el egymástól – közölték az ügyet ismerő források.

Ez elég nagy pálfordulás a korábbi protokollokhoz képest, lévén ezelőtt akár egyetlen pozitív koronavírus-teszt miatt egész városokat zártak le, néha hetekre.

Forrás: Reuters / BBC/Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »