Megszünteti a beutazási korlátozásokat Olaszország

Az olasz egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy szerdától megszüntetik azt a kötelezettséget, amely szerint az országba lépőknek igazolniuk kell a koronavírus elleni védettségüket, illetve friss negatív szűrési leletet kell felmutatniuk.

A tárca hétfőn közölte, hogy júniustól már nem érvényesek az eddigi szabályok, amelyek alapján az országba igyekvőknek igazolniuk kell, hogy átestek a betegségen, oltással védettek, vagy friss negatív teszttel rendelkeznek.

Az európai országok közül Olaszországban jelent meg először a koronavírus, és az ottani járványellenes intézkedések a legszigorúbbak közé tartoztak. A járvány enyhülésének köszönhetően a legtöbb korlátozást már feloldották, de például az iskolákban és a tömegközlekedésben még mindig kötelező a maszkviselés.

Hétfőn 7537 újonnan fertőzöttet jelentettek az országban, a halálos áldozatok száma 62-vel 166 631-re nőtt, az aktív esetek száma pedig még mindig közel 700 ezer.

Aktív koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban. Forrás: Worldometers

Forrás: MTI / AFP

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »