Már Kijevből üzent a lengyel kormányfő

Az ukrán fővárosba ért Mateusz Morawiecki lengyel, Petr Fiala cseh és Janez Jansa szlovén kormányfő, valamint Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes – derül ki Morawiecki kedd esti Facebook-bejegyzéséből.

„Minél hamarabb meg kell állítani ezt a Keleten zajló tragédiát. Ezért vagyunk Kijevben Jaroslaw Kaczynski kormányfőhelyettessel, illetve Petr Fiala és Janez Jansa kormányfőkkel” – olvasható Morawiecki bejegyzésében.

Az ukrajnai háború „egy kegyetlen zsarnok tetteinek eredménye” – írta a lengyel minisztrelnök, hozzátéve, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök védtelen civileket támad meg, bombákat dob ukrajnai városokra és kórházakra. A háború miatt „a világ elveszítette a biztonságérzetét, ártatlan emberek halnak meg és elveszítik egész életük munkájának gyümölcsét” – fogalmazott.

https://www.instagram.com/p/CbIeQ5To9wq/

A lengyel, a cseh és az szlovén politikai vezetők kijevi látogatását a varsói kormányfői hivatal jelentette be kedd reggel. Kijevben Morawiecki, Kaczynski, Fiala és Jansa az ukrán elnökkel és a miniszterelnökkel, Volodimir Zelenszkijjel, illetve Denyisz Smihallal találkoznak.

A varsói kormányfői hivatal közölte: a politikusok az Európai Tanács nevében mentek Kijevbe; a látogatás célja, hogy megerősítsék az Európai Unió támogatását Ukrajna szuverenitása és függetlensége számára, valamint bemutassák az ukrán államnak és társadalomnak szánt széleskörű támogatási csomagot.

  • Friss cikkeink a témában:

Forrás: MTI / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »