szlovénia

Hamar véget érhet a horvát nyaralószezon

Csütörtöktől az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ (ECDC) kockázatosabb besorolás alá helyezte az egész horvát tengermelléket, amely már csak egy lépésre áll attól, hogy a piros jelzésű, súlyosan fertőzött régiók listájára kerüljön. Az alacsony átoltottság miatt terjed ismét a járvány.

Read More »

Szlovénia átvette az EU soros elnökségét

Az elnöki tisztséget Szlovénia Portugáliától vette át, majd január elsejével Franciaországnak adja át. Szlovénia elnökségi programja jegyében Európa válságból való kilábalására és ellenálló-képességének növelésére, Európa jövőjének átgondolására, a jogállamiság és az európai értékek előmozdítására, valamint a biztonságra és a stabilitásra fog törekedni az európai szomszédság terén.

Read More »

Szlovéniában terjeszkedik a Mol-csoport

A Mol-csoport megvásárolja az OMV 120 töltőállomásból álló kiskereskedelmi hálózatát Szlovéniában, a vételár 301 millió euró, a tranzakció versenyhatósági engedélyhez kötött. Az OMV Slovenija felvásárlása már a harmadik bejelentett megállapodás, mióta 2021. februárjában a Mol-csoport frissítette hosszútávú stratégiáját.

Read More »

Szlovéniában vett bankot az OTP

Aláírta az OTP Bank az adásvételi megállapodást a szlovéniai Nova KBM 100 százalékos részesedésének megvásárlásáról. A bejelentett felvásárlás az OTP történetének eddigi legjelentősebb akvizíciója.

Read More »

Szlovénia is szigorít a húsvéti időszakra

A szlovén kormány koronavírus-járvánnyal foglalkozó szakcsoportja teljes lezárást javasolt vasárnap a kormánynak a húsvéti időszakra - közölte Mateja Logar járványügyi szakember, a szakcsoport vezetője. Az országban az 1 millió lakosra vetített halálozás 1933-ra nőtt, amivel Szlovénia a lakosságarányos halálozás "negatív világranglistáján" a 7. helyet foglalja el.

Read More »

Készül a turistaszezonra Horvátország

Horvátországban májusban megkezdődhet a turisztikai dolgozók koronavírus elleni oltása - jelentette be Nikolina Brnjac turisztikai miniszter szombaton. A horvátok abban bíznak, hogy az idén május 23-ra eső pünkösd után beindulhat az előszezon, amelyet egy erős július és augusztus követhet. 

Read More »