Hamar elkaszálták a Gyűrűk Urás kriptopénzt

A J. R. R. Tolkien angol író tulajdonát kezelő jogi testület, a Tolkien Estate leállította annak a kriptovalutának a bevezetését, amely “az egy token akart lenni mind fölött”.

A JRR Token névre keresztelt digitális valuta augusztusban debütált egy weboldallal, amelyen gyűrűk, hobbit-üregek és egy Gandalfra hihetetlenül hasonlító varázsló volt látható. A szerző fantasy regényeinek jogait kezelő szervezet azonban gyorsan feljelentést tett a Szellemi Tulajdon Világszervezeténél (WIPO).

Válaszul Matthew Jensen, a JRR Token floridai fejlesztőjének ügyvédei azt mondták, hogy a “token” egy általános kifejezés, amit nem szabad összetéveszteni a Tolkien vezetéknévvel, ezért nem sérti a szellemi tulajdont.

A WIPO adminisztratív testületének határozata azonban arra a következtetésre jutott, hogy nem kétséges: a fejlesztő “tudott Tolkien munkásságáról és azért hozta létre a weboldalt, hogy kihasználja a művek hírnevét”. 

A Tolkien Estate közlése szerint a JRRToken.com domain név már az ő tulajdonukban van, és minden, a kriptovalutára történő hivatkozást töröltek az internetről.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Financial Times / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: veszteséges lett a Continental

Elromlott ma a hangulat az európai tőzsdéken, a német DE30 0,80%-os, a francia FRA40 0,40%-os, a lengyel W20 pedig 0,16%-os mínuszban forog. Reggel a magyar inflációs adat keltette fel a befektetők érdeklődését, ami 1998 óta nem járt ilyen magasan: 13,7% lett a várt 13,1%-kal és az előző havi 11,7%-kal szemben.

Read More »