Hamar elkaszálták a Gyűrűk Urás kriptopénzt

A J. R. R. Tolkien angol író tulajdonát kezelő jogi testület, a Tolkien Estate leállította annak a kriptovalutának a bevezetését, amely „az egy token akart lenni mind fölött”.

A JRR Token névre keresztelt digitális valuta augusztusban debütált egy weboldallal, amelyen gyűrűk, hobbit-üregek és egy Gandalfra hihetetlenül hasonlító varázsló volt látható. A szerző fantasy regényeinek jogait kezelő szervezet azonban gyorsan feljelentést tett a Szellemi Tulajdon Világszervezeténél (WIPO).

Válaszul Matthew Jensen, a JRR Token floridai fejlesztőjének ügyvédei azt mondták, hogy a „token” egy általános kifejezés, amit nem szabad összetéveszteni a Tolkien vezetéknévvel, ezért nem sérti a szellemi tulajdont.

A WIPO adminisztratív testületének határozata azonban arra a következtetésre jutott, hogy nem kétséges: a fejlesztő „tudott Tolkien munkásságáról és azért hozta létre a weboldalt, hogy kihasználja a művek hírnevét”. 

A Tolkien Estate közlése szerint a JRRToken.com domain név már az ő tulajdonukban van, és minden, a kriptovalutára történő hivatkozást töröltek az internetről.

https://www.instagram.com/p/CWnvfavJAyu/
  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Financial Times / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek