A FedEx a szigorú karanténszabályok miatt leállítja működését Hongkongban

A FedEx amerikai globális szállítmányozó vállalat szerdán bejelentette, hogy a hongkongi karanténkövetelmények miatt bezárja ottani bázisát – írja az AFP értesüléseire hivatkozva a The Guardian.

„Miután a globális üzleti környezet folyamatosan fejlődik, Hongkonban viszont rendkívül szigorú járványügyi követelmények vannak érvényben, a FedEx úgy döntött, hogy bezárja hongkongi bázisát és áthelyezi pilótáit” – áll a cég közleményében.

A Robin Sebasco rendszervezető pilóta által írt vállalati feljegyzés szerint „a döntés célja, hogy stabilitást biztosítson a csapattagoknak, mivel jelenleg nem egyértelmű, hogy az élet mikor térhet vissza a normális kerékvágásba Hongkongban”.

A FedEx ugyanakkor hozzátette, hogy kaliforniai pilótáival továbbra is kiszolgálja a városállamot.

https://www.instagram.com/p/CTzfrwaMivC/

Hongkong jelenleg megköveteli, hogy a látogatók többsége az érkezést követően 14 vagy 21 napos karanténba vonuljon. A hét elején a Cathay Pacific légitársaság azt mondta személyzetének, hogy amikor visszatérnek Hongkongba, az érkezést követő 21 napban kerülniük kell a szükségtelen társasági érintkezést, és az első három napon otthon kell maradniuk. A szabályok mindazonáltal láthatóan nem mindenkire vonatkoznak.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: The Guardian

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »