Törökország nem szállít szíriai, jemeni és iraki állampolgárokat Minszkbe

A fehérorosz-lengyel határon kialakult migrációs válság miatt a szíriai, a jemeni és az iraki állampolgárok a továbbiakban nem vásárolhatnak repülőjegyet a Törökországból Fehéroroszországba tartó repülőjáratokra – közölte pénteken a török polgári repülési főigazgatóság a Twitteren.

Az Európai Unió szerint Minszk a világ háború sújtotta részeiről menekülő migránsok ezreit ösztönzi arra, hogy próbálják meg a határátlépést. A helyzet jelenleg ott tart, hogy a blokk hétfőn újabb szankciókat vethet ki Fehéroroszországgal és a migránsokat szállító légitársaságokkal szemben.

Törökországot és nemzeti légitársaságát, a Turkish Airlines-t szintén azzal vádolják, hogy hozzájárultak a migránsválsághoz, azonban ezt az állítást az állam tagadja.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / Kitekintő

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply