A Richter kötelezővé teszi az oltást

A Richter Gedeon magyar gyógyszergyártó cég több mint 12 ezer dolgozója számára tette kötelezővé a Covid-19 elleni védőoltást a munkavállalók egészsége, a munkahelyek védelme és termelés folyamatosságának biztosítása érdekében – jelentette be Orbán Gábor vezérigazgató hétfői sajtótájékoztatóján.

“Azt a döntést hoztuk, hogy kötelezővé tesszük az oltást. A kérdés csak az, hogy milyen időtávon tudjuk ezt a leghatékonyabban végrehajtani” – fogalmazott az igazgató.

A Reuters jelentése szerint a cég közölte, hogy a teljes munkaerő közel 80%-a kapott már legalább egy oltást. Akik megtagadják a vakcinát, azokat fizetés nélküli szabadságra küldik.

Magyarországon november 1-jével léptek életbe a legújabb védelmi intézkedések: ismét maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében pedig a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Ezt tette meg most a Richter.

Hétfőtől itthon is jönnek a járványügyi szigorítások

Forrás: The Guardian / Kitekintő

Friss hírek

REPowerEU: itt az EU terve, hogy miként válhatunk le mielőbb az orosz gázról

Az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség felszámolására energiatakarékosságot - egyebek mellett a háztartások energiafogyasztásának csökkentését - szorgalmazza az Európai Bizottság szerdán bemutatott REPowerEU című javaslatában, amely a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó közös európai fellépésre vonatkozik.

Read More »

Mit tud egy modern ceruza? (x)

Az érintőképernyők szép lassan beszivárogtak az életünk minden részére. Ott vannak mindennapjainkban a telefonjainkon, táblagépeinken, éttermekben rendelésnél vagy akár a bankban készpénzfelvételnél is.

Read More »