A Richter kötelezővé teszi az oltást

A Richter Gedeon magyar gyógyszergyártó cég több mint 12 ezer dolgozója számára tette kötelezővé a Covid-19 elleni védőoltást a munkavállalók egészsége, a munkahelyek védelme és termelés folyamatosságának biztosítása érdekében – jelentette be Orbán Gábor vezérigazgató hétfői sajtótájékoztatóján.

“Azt a döntést hoztuk, hogy kötelezővé tesszük az oltást. A kérdés csak az, hogy milyen időtávon tudjuk ezt a leghatékonyabban végrehajtani” – fogalmazott az igazgató.

A Reuters jelentése szerint a cég közölte, hogy a teljes munkaerő közel 80%-a kapott már legalább egy oltást. Akik megtagadják a vakcinát, azokat fizetés nélküli szabadságra küldik.

Magyarországon november 1-jével léptek életbe a legújabb védelmi intézkedések: ismét maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében pedig a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Ezt tette meg most a Richter.

Hétfőtől itthon is jönnek a járványügyi szigorítások

Forrás: The Guardian / Kitekintő

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply