Japánban 15 hónapja először nem volt halálos áldozata a vírusnak

Az NHK nemzeti műsorszolgáltató szerint Japánban vasárnap 15 hónap után először fordult elő, hogy nem regisztráltak a koronavírushoz köthető halálesetet.

A műsorszolgáltató összesítése szerint vasárnap előtt 2020. augusztus 2-a óta nem telt el úgy nap, hogy ne lett volna halálos áldozata a járványnak. Az egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint szombaton három haláleset történt.

Az utóbbi hetekben mind a megbetegedések, mind a halálozások száma drámai mértékben csökkent az országban, miután a lakosság átoltottsága 70% felett van.

A napi új fertőzések száma több mint 25 000-nél tetőzött a delta variáns által kiváltott augusztusi hullám során. Az országban több mint 18 ezren haltak meg a betegségben a járvány során.

Forrás: Worldometers

A kormány azt tervezi, hogy a következő hónapban megkezdi az emlékeztető oltások beadását, és azon dolgozik, hogy az enyhébb esetekre biztosítsanak gyógyszeres kezelést, hogy csökkentsék a kórházi ellátásra szorulók számát, és megakadályozzanak egy esetleges téli járványhullámot.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: The Guardian

Friss hírek