Japán

Japánban messze még a női egyenjogúság

Két héttel azután, hogy Japán Olimpiai Szervező Bizottságának elnöke lemondásra kényszerült azért, mert azt nyilatkozta, hogy a nők túl sokat beszélnek, most egy újabb jelet kapott a világ arról, hogy a Japán társadalomban a nők egyenjogúsága egyelőre messze áll a valóságtól.

Read More »

Nem adják fel az olimpia megrendezését a japánok

Japán új miniszterelnöke szerint mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát. Szuga Josihide úgy nyilatkozott: a sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy "az emberiség legyőzte a vírust". Sajnos láttunk már hasonló "jövendölést".

Read More »

Piaci körkép: Japánnal már megegyeztek a britek

A legtöbb európai index mínuszban tartózkodik pénteken, a hangulatra negatív hatással vannak a feszült Brexit-tárgyalások és a növekvő koronavírusos esetszámok. Az Egyesült Királyság megegyezett Japánnal egy kísérleti kereskedelmi egyezményről.

Read More »

Ázsiai makroadatok rontották el a piaci hangulatot

Az európai tőzsdék hétfőn egy százalék feletti nyereséggel nyugtázták a koronavírus-ellenes oltóanyag kísérleteiről érkező kedvező híreket, ma reggel azonban gyenge makrogazdasági adatok érkeztek Ázsiából, így veszteséggel nyithatnak az európai piacok.

Read More »