A Ferrari egyelőre immunis a chipválságra

A Ferrari az emelkedő nyersanyagárak és a globális chiphiány ellenére 19%-os bevételugrásról számolt be a szeptemberben zárult negyedévben – írja a Reuters.

A brit hírügynökség cikkében a Hermès International luxusipari cikkek forgalmazásával foglalkozó vállalat Birkin-táskájához hasonlítja olasz autógyártót, lévén ahogy az ikonikus táska, egy Ferrari esetében is igen hosszú a várólista, ami megkönnyíti a gyártás tervezhetőségét és megelőzi a költségek rövidtávú változását.

Ha azonban a válság még hosszú távon fennáll, az árinfláció elkerülhetetlenül bekúszik a képbe, és a Hermèshez hasonlóan a Ferrarinak is át kell tudni majd hárítani ennek költségét az ügyfelekre.

A gyártó azért nem aggódik, a menedzsment optimistább lett az idei évvel kapcsolatban, mondván újabb rekordévet zárhatnak.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Reuters / Instagram

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply