A félvezetőhiány ellenére is 20%-kal nőtt a Daimler nyeresége

● Esnek az európai piacok
● A DE30 a 15.550 pontos támaszt teszteli
● A Daimler és az MTU Aero Engines jelentett

Mínuszban járnak az európai tőzsdék a borús ázsiai kereskedést követően, és az amerikai technológiai cégek gyenge eredményei is rontják a hangulatot. Az európai tőzsdemutatók el tudtak távolodni napi mélypontjaiktól, de továbbra is veszteségben állnak. Nyugat-Európában a holland AEX (NED25) teljesít a leggyengébben, közel 1%-kal esik, míg a lengyel WIG20 (W20) 1%-kal emelkedik, ezzel a kevés pluszban járó blue chip index egyike.

A DE30 ma reggel tesztelte a 15.550 pontos támaszzónát, de nem törte le. Ezt a zónát a legutóbbi emelkedő szakasz 23,6%-os visszatérési szintje, korábbi árreakciók és a piaci geometria alsó határa jelölik ki. A támasz tesztelése után az index vissza tudott kapaszkodni a 200 órás mozgóátlagig, de nem jutott e fölé. A 15.550 pontnál mutatott pozitív reakció arra utalhat, hogy a negatív korrekció kifogy a lendületből és véget érhet, továbbá azt is megerősítené, hogy az emelkedő trend továbbra is él.

Forrás: xStation5

Az index kis reakciót mutatott a harmadik negyedéves európai GDP-adatra, és a nap további részében érkező amerikai inflációs adatoknak is korlátozott hatásuk lehet. A figyelendő kulcsszint jelenleg a 15.550 pontos zóna, ennek lefelé történő áttörése rövidtávú trendfordulóra utalhat.

Vállalati hírek

A Daimler (DAI.DE) 0,5%-os árbevétel-csökkenésről számolt be a harmadik negyedévben, ami így 40,08 milliárd eurót tett ki, de meghaladta a 38,78 milliárd eurós piaci várakozást. A nettó eredmény 20,4%-kal nőtt éves összehasonlításban 2,47 milliárd euróra, a részvényenkénti eredmény pedig 2,31 eurót ért el (várt: 2,36 euró).

A Mercedes-Benz EQA belső tere. Forrás: media.daimler.com

Az EBIT szerinti eredmény 17%-kal 3,58 milliárdra nőtt. A társaság közölte, hogy a beszállítói láncokban meglévő problémák 2021 negyedik negyedévében is negatív hatással lesznek a termelésre, de a 2021-es árbevétel és EBIT adatok így is jóval a 2020-as értékek felett alakulnak.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Az MTU Aero Engines (MTX.DE) árbevétele 10%-kal emelkedett és 1 milliárd euróra ugrott 2021 harmadik negyedévében, a nettó eredmény pedig a 2020 Q3-as 16 millió euróról idén 87 millióra nőtt. Az egy részvényre jutó eredmény 28 centről 1,62 euróra ugrott, a kiigazított EBIT pedig az egy évvel ezelőtti 87 millió euróról 117 millió euróra emelkedett. A cég a teljes évre vonatkozó kiigazított EBIT margint 10,5%-ra várja, pontosítva a korábbi előrejelzésben szereplő 10-10.5% közötti sávot.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az MTU Aero Engines (MTX.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply